2017. évi összevont MOHOSZ területi jegyek

Tisztelt Horgásztársak!

 

A MOHOSZ oldalán megjelent "2017. évi összevont MOHOSZ területi jegyek" című dokumentum sok horgászban kétségbeesést, haragot vagy éppen bizonytalanságot váltott ki, mivel egyesek úgy értelmezték, hogy megszűnnek pl. a hagyományos Dunai szakaszok (és a szakaszokra vásárolható, jellemzően 10-20 ezer forintba kerülő területi engedélyek) és KIZÁRÓLAG teljes Dunai területi jeggyel horgászhat az, aki 2017-ben a Dunán akar horgászni, ráadásul 45 ezer forintért.

 

Az igazság valójában az, hogy az eddig megszokott területi jegyek várhatóan hasonló áron megmaradnak. A MOHOSZ által kiadott táblázat azokat az összevont engedélyeket (és azok árait) tartalmazza, amiket azoknak éri meg megvásárolni, akik több vízre, vízszakaszra külön-külön is kiváltanák a területi engedélyeket. Ők ehelyett vásárolhatnak egy összevont területi jegyet pl. a teljes magyarországi Duna szakaszra.

 

Tehát NEM KELL az összevont területi jegyet megvásárolni, továbbra is lehetőség lesz az eddigi Duna szakaszra és az Ipoly folyóra is külön területi jegyet váltani!

 

Üdvözlettel:

                                              Dutka Ákos

                                               elnök